Drobiowe kotleciki z jajkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Smakowite kotlety z mielonego mięsa a w środku omlet. Można również zrobić np. z jajecznicą.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • • 1 filet z kurczaka
    • 1/3 papryki czerwonej
    • 1/3 papryki zielonej
    • 4 jajka
    • 3 łyżki mleka
    • 3 łyżki bułki tartej oraz do panierki
    • 3 łyżki mąki pszennej
    • Olej do smażenia
    • Sól
    • Pieprz
    • Papryka ostra

Drobiowe kotleciki z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso drobno kroimy, wbijamy jedno jajko, wsypujemy bułkę tarta, doprawiamy solą oraz papryką, łączymy z mąką i dokładnie wyrabiamy.
  • jajka 2. Do miski wbijamy pozostałe jajka, dolewamy mleko, dodajemy drobno pokrojone papryki i doprawiamy pieprzem oraz solą.
    Masę jajeczną wylewamy na rozgrzany olej i smażymy.
  • mięso 3. Z mięsa robimy kotlety, rozpłaszczamy i w środek kładziemy trochę jajecznicy,zawijamy robiąc kulkę.
  • kotlety 4. Panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.
  • kotlety 5. Kotlety gotowe.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy