Drobiowe kotleciki siekane z korniszonem i papryką

2 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Szarpańce/ kotleciki siekane drobiowe przygotowuję na różne sposoby, aby zmieniać ich smak. Za każdym razem smakują doskonale.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na 6 sztuk:
    130 gram polędwiczek drobiowych
    50 gram papryki marynowanej miodowej
    20 gram ogórka korniszonowego
    0,5 małej cebuli
    1 jajko
    1 łyżka majonezu
    1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej
    1 łyżka posiekanego koperku
    opcjonalnie 2 łyżki słonecznika
    Masło z odrobiną oleju lub masło sklarowane do smażenia
Wystaw ocenę:

2 (1 ocen)

Zobacz również:

Korniszony Dania główne Kotlety

Drobiowe kotleciki siekane z korniszonem i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Drobiowe kotleciki siekane z korniszonem i papryką 1. Pestki słonecznika uprażyć na suchej patelni na średnim ogniu, wystudzić. Paprykę i obrany ogórek posiekać w kosteczkę. Polędwiczki drobiowe posiekać drobniutko. Dodać paprykę, ogórka, pestki słonecznika, jajko, koperek, majonez, mąkę , wymieszać, przyprawić do smaku i odstawić na 30 minut, aby smaki się połączyły. Następnie obsmażyć na średnim ogniu na rumiano. Podać z sosem np. czosnkowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Ziarna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować