drobiowe kieszonki z salami i mozzarella

4.5 (189 ocen)

  • 20 min

Bardzo lubimy roztopiony, ciągnący się ser, na obiad robię więc filet z kurczaka nadziewany salami pepperoni i mozzarellą. Dobrze doprawiony pieprzem i ostrą papryką, usmażony w chrupiącej panierce. Polecam na niedzielny obiad.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 duży pojedynczy filet z kurczaka
    8 plasterków salami pepperoni
    1 kulka mozzarelli (125 g)
    1 ząbek czosnku
    sól
    pieprz
    ostra papryka
    mąką, jajko i bułka tarta do panierowania
    tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Drobiowe kieszonki z salami i mozzarella - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet przekroić na dwa płaty i każdy rozbić przez woreczek tak, aby nie zrobić dziur w mięsie. Natrzeć czosnkiem, solą i przyprawami. Na każdy kawałek mięsa ułożyć po 4 plastry salami. Mozzarellę pokroić na kawałki i ułożyć na salami. Mięso złożyć na połowę. Można spiąć patyczkiem do szaszłyków, żeby nie rozpadało się podczas smażenia. Panierować w mące, jajku i bułce tartej.

Porady

Smażyć na dość dużej ilości tłuszczu, ponieważ mięso jest dość grube.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Filet z kurczaka Kurczak Mozzarella Salami

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować