Drobiowe kieszonki

0 (0 ocen)

Drobiowe kieszonki z pieczarkami i serem pleśniowym to smaczna i ciekawa propozycja na obiad. Polecam.

Składniki:


  • 2 filety z kurczaka
    200 gram pieczarek
    cebula
    kilka suszonych pomidorów z zalewy
    ser z niebieską pleśnią
    sól i pieprz
    olej do smażenia

    panierka z ciasta naleśnikowego ( mąka, jajko, mleko, sól i pieprz)

Drobiowe kieszonki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety z kurczaka umyć, osuszyć, naciąć tak aby powstała kieszonka. Oprószyć solą i pieprzem. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oleju.

    Pieczarki także pokroić drobno i usmażyć, przyprawić do smaku. Wymieszać z cebulą a gdy ostygną wkruszyć ser pleśniowy i dodać pokrojone pomidory suszone.

    Całość wymieszać i w razie potrzeby doprawić jeszcze do smaku, powstałym farszem nadziewać filety, Spiąć wykałaczkami. Do panierowania mięsa zrobiłam ciasto naleśnikowe.

    Smażyć na oleju, na wolnym ogniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy