Drobiowe kąski z piersi kurczaka

4.5 (186 ocen)

Pyszne kąski.

Składniki:

  • 2 podwójne piersi z kurczaka
    sól, przyprawa uniwersalna
    2 jajka
    2 szkl. mąki
    1 szkl. mleka
    2 łyżeczki sody
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Drobiowe kąski z piersi kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka zalać zimną wodą, dodać przyprawę uniwersalną, sól, doprowadzić do wrzenia i gotować kilka minut na średnim ogniu ( mięso powinno być lekko twarde). Wyjąć, a gdy przestygnie pokroić na niewielkie kawałki. Jajka rozkłócić, wymieszać z mąką i mlekiem, dodać sodę i przyprawę uniwersalną. [ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany].Kawałki mięsa zanurzać w cieście i kłaść na rozgrzany na patelni głęboki olej. Smażyć na złocisty kolor ze wszystkich stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować