Drobiowe kąski

4.5 (166 ocen)

Filet z kurczaka w sosie koperkowym

Składniki:

  • 1 pojedynczy filet z kurczaka

    marynata:
    1 papryczka chili
    3 łyżki jogurtu naturalnego
    2 ząbki czosnku
    1 łyża oleju
    sól, pieprz

    do panierowania: mąka

    sos koperkowy:
    1/2 małego kubeczka jogurty naturalnego
    1 łyżka posiekanego koperku
    1 łyżeczka majonezu
    1 łyżeczka przyprawy do sosu tzatziki
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sos koperkowy

Drobiowe kąski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mięso w marynacie 1. Fileta pokroić w poprzek w paski i wymieszać ze składnikami marynaty. Odstawić do lodówki, najlepiej do następnego dnia. Kawałki mięsa obtoczyć w mące i usmażyć na złoty kolor.
  • 2. Składniki sosu wymieszać. Mięso podawać polane sosem. U mnie z diabelskimi ziemniaczkami Martyny.
    Smacznego :)

Porady

Diabelskie ziemniaczki: http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/diabelskie-ziemniaki-z-cebulka-5

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować