Drobiowe bomby "2 sery" na paście marchewkowej

0 (0 ocen)

Ciekawe bomby drobiowe nadziane 2 serami-fetą i camembertem, podane na paście marchewkowej.

Składniki:

  • Na 1 porcję:
    Składniki podstawowe;
    1 udko z kurczaka
    3 marchewki
    ser feta

    Składnik dodatkowy :
    3-4 plastry sera camembert

    Składniki robocze
    pieprz cytrynowy
    sól
    pieprz
    1 łyżeczka masła

Drobiowe bomby "2 sery" na paście marchewkowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. udko myjemy, ściągamy skórę i wycinamy kości.
    Mięsko rozbijamy tłuczkiem.
  • punkt 2 2. Mięso przyprawiamy z oby dwóch stron przyprawami.
  • punkt 3 3. Na środek mięsa nakładamy plasterki sera camembert i feta
  • punkt 4 4. Zwijamy mięsko w "bombę" i zwijamy sznurkiem
  • 5. Mięso zawijamy w folię aluminiową. Pieczemy 1 h w 170 stopniach.
    W tym czasie myjemy i obieramy marchewki. Gotujemy w osolonej wodzie.
  • 6. Gdy marchewki staną się miękkie, odcedzamy je i miksujemy na gładką masę dodając masło.
  • 7. Pastę marchewkową nakładamy na talerz na to nakładamy mięsko

Komentarze

Podobne przepisy