Drobiowe różyczki

0 (0 ocen)

  • 50 min

Różyczki z ciasta francuskiego wypełnione słonym drobiowym farszem. Idealne na ciepłą kolację :)

  • 50 min

Składniki:

  • 2 udka z kurczaka
    2 duże marchewki
    10 kostek sera feta
    Opakowanie ciasta francuskiego

    Dodatkowo:
    olej , curry , sól , pieprz , suszony koper

    Do dekoracji:
    plasterki marchewki , suszony koperek

Drobiowe różyczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka podgotowujemy ok 10 min oddzielamy od kości kroimy w kawałki.
    Marchewkę gotujemy do miękkości -ciachamy drobno.
    Mięso , marchew i fetę łączymy razem , doprawiamy solą i pieprzem -rozdrabniamy blenderem na gładką masę.
  • babeczki drobiowe 2. Szklanką wycinamy kółka z ciasta francuskiego-wykładamy nim nasze naczynie na babeczki, napełniamy farszem.
  • drobiowe babeczki 3. Wierzchy babeczek ozdabiamy kawałkami ciasta francuskiego.
    - 2 cienkie paseczki splatamy razem maczamy w rozrobionym curry z olejem , łączymy w wianek,kładziemy na wierzch babeczki.
    -wycinamy listki maczamy w rozrobionym koperku z olejem, wkładamy w środek wianka.
  • babeczki drobiowe 4. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180st. na 30min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy