Drobiowa zupa curry

0 (0 ocen)

  • 40 min

Pysznie rozgrzewająca. Lekko orientalna, delikatna.

  • 40 min

Składniki:

  • 2 łyżki masła
    400 g filetów z udka kurczaka (bez skóry)
    1 cebula
    2 łodygi selera naciowego
    2 marchewki
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka przyprawy curry
    1,2 l bulionu drobiowego
    100 g ryżu
    2 łyżki słodkiej śmietany
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Drobiowa zupa curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Drobiowa zupa curry 1. Masło rozpuszczamy w rondlu, dodajemy pokrojone w kostkę mięso i smażymy przez kilka minut.
    Do mięsa dodajemy posiekaną cebulę, pokrojony w kostkę seler, marchew i czosnek. Smażymy przez 5 min.
    Następnie dodajemy curry, smażymy 2 min, aż smaki przejdą.
    Wszystko zalewamy gorącym bulionem, doprowadzamy do wrzenia i zmniejszamy płomień.
    Dodajemy ryż, gotujemy bez przykrycia około 20 min.
    Całość mieszamy ze śmietaną, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować