Drobiowa wędlina z serem z szynkowara

3.43 (7 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 24 godz.
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Domowa, delikatna szynka z piersi kurczaka. Z dodatkiem aromatycznych dodatków - suszonego kopru, suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią oraz świeżo mielonego, czarnego pieprzu.
Jej przygotowanie jest niezwykle proste, chociaż potrzebuję odrobinę czasu i cierpliwości. Serdecznie polecam przygotowanie domowej szynki z szynkowara, jest idealna dla dzieci i dorosłych bez zbędnych ulepszaczy i konserwantów. W moim domu szynkowar zagościł na dobre.

  • 24 godz.
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg piersi z kurczaka
    500g sera żółtego w kawałku
    1 łyżka soli peklowej
    2 łyżki suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią
    4 łyżki suszonego kopru
    1 łyżeczka świeżo mielonego czarnego pieprzu
    1 łyżka żelatyny+ 100ml wody
Wystaw ocenę:

3.43 (7 ocen)

Zobacz również:

Dania mięsne Wędliny Szynki Ser

Drobiowa wędlina z serem z szynkowara - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić w małą kostkę,ser w większą.
    Żelatynę rozpuścić w wodzie.
    Pierś dokładnie wymieszać z serem, przyprawami oraz żelatyną.
    Odstawić do lodówki na 12h.
  • 2. Po upływie czasu składni przełożyć do specjalnego woreczka, umieścić mięso w szynkowarze.
    Wodę nagrzać do 80-90 st. Gotować szynkę utrzymując stałą temperaturę.
    Wystudzić, zimną schować na kolejne 12h. do lodówki.
  • 3. Wyjmując szynkę, szynkowar można zanurzyć na chwilkę w ciepłej wodzie aby ułatwić wyjęcie mięsa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pierś z kurczaka Ser żółty Szynka Drób

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować