Drobiowa wędlina na kanapkę

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszna domowa wędlina z fileta z kurczaka. Polecam każdemu.

  • 2 godz. 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg fileta z kurczaka lub indyka

    Marynata:
    3 łyżki sosu sojowego
    2 łyżki czosnku
    1 łyżka czosnku granulowanego
    1 łyżka papryki mielona
    1 łyżka papryki ostrej
    1 łyżeczka majeranku
    1 łyżka lubczyku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Wędliny

Drobiowa wędlina na kanapkę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso dokładnie myję. Rozkrajam w poprzech. Lekko rozbijam tłuczkiem.

    W miseczce łącze ze sobą wszystkie składniki marynaty. Nacieram mięso dokładnie a następnie zawijam w roladę, bardzo dokładnie.

    Następnie zawijam w folię spożywczą i pozostawiam w lodówce na kilka godzin, najlepiej na całą noc. Następnie wyciągam z lodówki i przekładam do foli do pieczenia.

    Piekę w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 50 min. Po upieczenia czekam aż mięso przestygnie. Następnie wkładam do lodówki na minimum 2 godziny.

    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Drugie śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować