Drobiowa wątróbka w marokańskiej marynacie z groszkiem

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Wątróbka przygotowana w tej marynacie jest mięciutka i zje ją nawet ten który twierdzi że jej nie lubi.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki;
    40 dag wątróbki drobiowej
    1 pomidor bez skórki
    1 cebula biała
    1 cebula czerwona
    2 łyżki oliwy z oliwek


    Marynata;
    100 ml wody
    50 ml oliwy
    2 łyżki przecieru pomidorowego
    2 łyżki soku z cytryny
    2 przeciśnięte ząbki czosnku
    pół łyżeczki kurkumy mielonej
    łyżeczka startego imbiru
    łyżeczka papryki słodkiej lub odrobina chili
    1/4 łyżeczki pieprzu czarnego
    1 łyżeczka mielonego kuminu
    pół łyżeczki kolendry mielonej

    szklanka zielonego groszku
    sól do smaku himalajska
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wątróbka

Drobiowa wątróbka w marokańskiej marynacie z groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę oczyszczamy. Wszystkie składniki marynaty mieszamy ze sobą a następnie wkładamy do niej wątróbkę, zostawiamy na około pół godziny. W garnku rozgrzewamy oliwę, wrzucamy drobno pokrojone obie cebule, chwilę smażymy. Następnie dodajemy posiekanego pomidora bez skórki. Co chwilę mieszamy. Dodajemy wątróbkę razem z marynatą i dusimy około 25- 30 min. Jeśli jest taka potrzeba dolewamy wody. Na samym końcu dodajemy zielony groszek a także doprawiamy solą. Mieszamy i gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Groszek zielony Przyprawy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować