Drobiowa szynka z szynkowara

4.5 (196 ocen)

Zdrowa domowa wędlina, nadaje się również dla osób dbających o linię.

Składniki:

  • 350 g nogi trybowanej z kurcząt
    400 g piersi z kurczaka
    1 płaska łyżeczka soli peklowej
    1 płaska łyżeczka słodkiej czerwonej papryki
    1/4 łyżeczki przyprawy Kamis Grill Mates Brazylijski
    1/4 łyżeczki przyprawy Kamis Grill Mates Meksykański
    1/2 szkl.wody
    1 łyżeczka żelatyny
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Wędliny Szynki

Drobiowa szynka z szynkowara - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić w grubą kostkę i zapeklować w przyprawach. Dodać wodę i umieścić w szynkowarze, zostawić w lodówce na 12 h. Po 12 h , wyjąć mięso z lodówki, a szynkowar umieścić w garnku z wodą. Parzyć w 80-85 stopniach przez 2h. Po 2 h ostudzić i znów umieścić na 12 h w lodówce. Po tym czasie nasza szynka drobiowa jest gotowa do spożycia.Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować