Drobiowa kieszonka faszerowana ryżem i szpinakiem

5 (1 ocen)

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Fajny przepis na urozmaicenie kurczaka.Tym razem zamiast z ryżem oddzielnie,nafaszerowałam nim pierś :)

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
    1 torebka ryżu
    2 łyżki śmietany
    pół torebki szpinaku mrożonego
    zioła prowansalskie
    olej
    sól i pieprz
    słodka papryka
    łyżka masła
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania mięsne

Drobiowa kieszonka faszerowana ryżem i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pierś 1. Filet z kurczaka umyć i osuszyć,następnie pierś nacinamy w poprzek tworząc "kieszeń" .Do miski wlać olej ,dodać sól,pieprz, zioła i paprykę a następnie natrzeć tym pierś i natrzeć pierś i wstawić na godzinę do lodówki.
    Farsz:
    Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu.Szpinak podsmażyć na masełku,dodać śmietanę i doprawić solą i pieprzem.Do szpinaku dodać ryż i razem wymieszać.
    Pierś wyjąć z lodówki i nadziać zrobionym farszem.Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec 35 minut w 180 stopniach.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować