Drobiowa galaretka z warzywami i jajkiem.

0 (0 ocen)

Taka galaretka jest niedroga w przygotowaniu,a wychodzi jej sporo.Najlepiej smakuje skropiona sokiem z cytryny lub octem.Możemy ją podać na śniadanie,kolację lub przekąskę.

Składniki:

  • 2 duże udka
    2 marchewki
    2 jajka ugotowane na twardo
    pół puszki groszku zielonego
    2 łyżki żelatyny
    sól i pieprz do smaku

Drobiowa galaretka z warzywami i jajkiem. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki obrać i umyć,razem z udkami ugotować do miękkości,przyprawić solą i pieprzem.Udka i marchewki wyjąć,a wywar przecedzić(około 3 szklanki),do gorącego dać żelatynę i dokładnie wymieszać.
  • 2. Jajka i marchewki pokroić w plasterki,groszek osączyć,z udek obrać mięso i pokroić.Do miseczek wkładać plasterki jajek,marchewki,groszek i mięso.Całość zalać wywarem.Włożyć do lodówki do całkowitego stężenia.

Porady

Galaretki podajemy skropione octem lub sokiem z cytryny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy