Drób faszerowany gotowanym burakiem, ciecierzycą w lekkim sosie pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso umyć, osuszyć i naciąć kieszonkę. Oprószyć solą i pieprzem. Do miseczki przełożyć ciecierzycę. Buraka pokroić w małą kosteczkę. Dodać do miski. Doprawić solą i pieprzem.
2.Dodać musztardę i całość dokładnie wymieszać. Przygotowany farsz przełożyć do kieszonki z kurczaka. Zabezpieczyć wykałaczkami.
3.Pieczarki obrać i pokroić w plasterki.
W rondelku rozgrzać olej kokosowy. Zrumienić z każdej strony mięso. Dodać grzyby. Smażyć całość około 2 minut i wlać ½ szklanki wody. Przykryć i dusić całość do miękkości. Na dwie minuty przed końcem gotowania dodać mieszankę mąki z 2 łyżkami wody. Doprawić do smaku pieprzem.
Smacznego!
Komentarze