Drób faszerowany gotowanym burakiem, ciecierzycą w lekkim sosie pieczarkowym

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia

Pyszne mięsko, delikatny sosik a to wszystko w niskokalorycznej wersji:) zapraszam:)

Składniki:

  • 1 filet z piersi kurczaka- 120 g
    1 mały burak gotowany – 40 g ( po obraniu)
    3 łyżki gotowanej ciecierzycy- 20 g
    1 łyżeczka musztardy sarepskiej
    1 łyżeczka oleju kokosowego
    Sól, pieprz do smaku
    70 g pieczarek
    1 płaska łyżeczka mąki pszennej pełnoziarnistej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Drób faszerowany gotowanym burakiem, ciecierzycą w lekkim sosie pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1810l5n 1. Mięso umyć, osuszyć i naciąć kieszonkę. Oprószyć solą i pieprzem. Do miseczki przełożyć ciecierzycę. Buraka pokroić w małą kosteczkę. Dodać do miski. Doprawić solą i pieprzem.
  • image-03cyfhb 2. Dodać musztardę i całość dokładnie wymieszać. Przygotowany farsz przełożyć do kieszonki z kurczaka. Zabezpieczyć wykałaczkami.
  • 3. Pieczarki obrać i pokroić w plasterki.
    W rondelku rozgrzać olej kokosowy. Zrumienić z każdej strony mięso. Dodać grzyby. Smażyć całość około 2 minut i wlać ½ szklanki wody. Przykryć i dusić całość do miękkości. Na dwie minuty przed końcem gotowania dodać mieszankę mąki z 2 łyżkami wody. Doprawić do smaku pieprzem.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować