Doskonała Zupa

  • wyświetlono: 167 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Wakacje, sezon urlopowy, szkoda czasu na gotowanie, wtedy są najlepsze dania jednogarnkowe.

IMG_20180619_095036
  • 8 porcje
  • 50min
  • Średni

Składniki

• ½ kg ziemniaków
• 1 szynka wieprzowa
• 30 dag pieczarek
• Cebula
• 2 papryki żółta, czerwona
• Sól
• Olej do smażenia
• Przecier pomidorowy
• 1 łyżka mąki pszennej
• ½ szk. śmietany 18 %
• Chili
• Pieprz
• Kostka rosołowa

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Doskonała Zupa

  • mięso1. Mięso kroimy w kostkę prużymy na rozgrzanym oleju.
    Doprawiamy pieprzem oraz solą.
  • ziemniaki2. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy w osolonej wodzie.
  • cebula3. Cebulę obieramy, kroimy również w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju.
  • pieczarki4. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki.
  • pieprz5. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
  • papryka6. Paprykę kroimy w małe paseczki dodajemy do grzybów, prużymy 10 minut.
  • mięso7. Gdy ziemniaki są już prawie miękkie, dodajemy pieczarki z papryką
  • kostka8. Wrzucamy kostkę rosołową.
  • 9. Następnie dodajemy mięso.
  • przecier10. Dokładamy przecier pomidorowy.
    Doprawiamy chili.
  • śmietana11. Śmietanę rozrabiamy z mąką.
    Hartując wlewamy do zupy, 2 minuty gotujemy.
  • zupa12. Zupa gotowa.
    Smacznego

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

mięsopieczarkipaprykadanie jednogarnkowe. zupa
 

Komentarze

Podobne przepisy

Zupa serowa

Dodane przez: alaaa

Zupa serowa

Mam dla was kolejną szybką do przygotowania...

Zupa grzybowa

Dodane przez: dusiowa

Tradycyjna zupa grzybowa

Najlepsza jesienna zupa

Zupa gulaszowa

Dodane przez: smak i uczucie

Zupa gulaszowa

rozgrzewająca pyszna zupa gulaszowa

Zupa królewska

Dodane przez: RedakcjaPP

Zupa królewska

Musisz wypróbować ten przepis,...

Zupa kaszubska

Dodane przez: VioletoweKucharzenie

Zupa kaszubska

Kuchnia kaszubska charakteryzuje...

Zupa chińska

Dodane przez: Martyna1991

Zupa chińska

Rozgrzewająca zupa chińska z kurczakiem....