Ryby uwielbiam w każdej postaci. Mogłabym je jeść niemal codziennie. Najlepsze są świeże, ale niestety rzadko można je kupić, dlatego często używam mrożonych.
Dorsz zapiekany w cebuli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ryby rozmrażamy, solimy.
Pomidory i cytryny myjemy,
kroimy w plastry. Cebule
i czosnek obieramy i kroimy
w plasterki, a następnie podsmażamy na oliwie.
2.Naczynie żaroodporne smarujemy
masłem. Wkładamy ryby.
Przykrywamy warstwą cebuli
i czosnku. Na każdej porcji ryby
układamy po plasterku pomidora
i cytryny. Oprószamy solą i pieprzem,
wlewamy 1/2 szkl. wody.
Naczynie przykrywamy papierem
do pieczenia. Pieczemy 30 minut
w temperaturze 190 °C. Podajemy
z białym pieczywem.
Komentarze