Dorsz z warzywami w sosie curry

4.5 (193 ocen)

  • 30 min

Zdrowy dietetyczny obiad. Dorsz jest moją ulubioną rybą z sosem curry idealnie smakuje. Polecam danie dla zdrowia i urody.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 filet z dorsza
    1 cukinia
    ½ bakłażan
    ½ papryka czerwona
    1 łyżeczka curry
    ½ szklanki śmietany zagęszczonej
    Sól
    Pieprz
    1 cytryna
    1 gałązka Bazyli
    5 pomidorków koktajlowych
    4 oliwki czarne
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Dorsz z warzywami w sosie curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Warzywa na patelni 1. Bakłażana, cukinię kroję w paski, to samo robię z papryką, solę, pieprzę i smażę na patelni ale nie za długo. Warzywa mają być aldente. Dodaję pomidorki koktajlowe pokrojone.
  • Dorsz w foli aluminiowej 2. Dorsza skrapiam sokiem z cytryny, sole, pieprzę. Zawijam w folię i duszę na patelni na oleju. Śmietanę chwile podgrzewam na patelni, dodaję curry, sól, pieprz, mieszam. Rybę podaję z sosem, cytrynką, warzywami i bazylią. Dekoruję oliwkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować