Dorsz z warzywami w papiotach

0 (0 ocen)

  • 60 min

Dorsz z warzywami w papilotach przypomina rybę po grecku ;)

  • 60 min

Składniki:

  • 2 dorsze (filety)
    2 marchewki średnie
    2 pietruszki
    1 mały seler
    sól pieprz
    przyprawa do ryb, przyprawa uniwersalna
    oliwa

Dorsz z warzywami w papiotach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dorsza umyć, osuszyć, podzielić na mniejsze kawałki i natrzeć odrobiną oliwy, przyprawa uniwersalna, przyprawą do ryb i solą.Umieścić w folii aluminiowej.
    Na tartce warzywnej zetrzeć wszystkie warzywa. Doprawić przyprawa uniwersalna, solą i pieprzem. Porcją mieszanki warzywnej przykryć dorsza. Zawinąć w papiloty. Pieczemy w piekarniku 180C przez około 50min.
    Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy