DORSZ Z SOSEM MARCHEWKOWYM

0 (0 ocen)

  • 50 min

Propozycja na rybę która jest lekka i pyszna

  • 50 min

Składniki:

  • 2 płaty dorsza
    5 dużych marchewek
    2 cebulę
    2 ząbki czosnku
    1 szkl mleka
    2 łyżki koncentratu
    1 łyżka mąki
    sól
    pieprz
    papryka słodka
    natka
    koperek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Dorsz z sosem marchewkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. dorsza odmroź, pokrój w dzwonki, zalej 1/2 szkl mleka, po 1 godzinie odlej mleko i dopraw solą, pieprzem
  • 2. dorsza obtocz w mące i smaż na sklarowanym maśle na złoty kolor
  • 3. 2 cebule podsmaż na oleju i dodaj 4 starte marchewki na grubych oczkach, duś pod przykryciem do miękkości, dodaj 2 ząbki czosnku wyduszone przez praskę, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 1 łyżkę mąki wymieszaj z 1/2 szkl mleka i zalej marchewkę i gotuj przez 10 min
  • 4. na koniec wszystko dopraw solą, pieprzem, dodaj pokrojony koper i natkę
  • 5. na talerz wykładamy usmażone dzwonki dorsza i sos marchewkowy, najlepiej smakuje z cytryną
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować