Dorsz z pesto

5 (192 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 35 min

Uwielbiam takie proste przepisy na lekkie potrawy z ryb.

  • 35 min

Składniki:

  • 2 filety z dorsza
    1/2 słoiczka zielonego bazyliowego pesto
    4 ząbki czosnku
    sól
    pieprz
    oliwa
Wystaw ocenę:

5 (192 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Filet z dorsza

Dorsz z pesto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dorsza myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem kuchennym. Nacieramy przekrojonym ząbkiem czosnku. Lekko oprószamy solą i pieprzem. Następnie z obu stron dokładnie smarujemy pesto. Przekrawamy wszerz na
    mniejsze kawałki.
  • 2. Resztę czosnku kroimy w plasterki. Kawałki folii aluminiowej smarujemy oliwą, układamy po kilka plasterków czosnku, następnie porcje ryby. Formujemy sakiewki, zostawiając otwór. Gotujemy na parze ok. 25 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować