Dorsz z nutką musztardowo - chrzanową

0 (0 ocen)

  • 45 min

Przepyszna ryba w musztardowo - chrzanowej bejcy!

  • 45 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    * dorsz ( filet ) - 2 szt

    * chrzan - 2 łyżki

    * ostra musztarda - 2 łyżki

    *chleb tostowy - 2 szt

    * jogurt naturalny gęsty - 200 ml

    * koperek - 1 pęczek

    * czosnek - 2 ząbki

    * miód - 1 łyżka

    * sól

    * pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Musy Dania główne Ryba

Dorsz z nutką musztardowo - chrzanową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • dorsz w bejcy 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :

    Filety oczyszczamy , posypujemy z 2 stron odrobiną soli.

    Miąsz z 2 kromek chleba tostowego kruszymy.

    Dodajemy jogurt naturalny , musztardę , chrzan i posiekany koperek.

    Mieszamy z miodem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.

    Doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem.

    Dokładnie mieszamy.

    W naczyniu żaroodpornym układamy rybę , a następnie pokrywamy przygotowaną bejcą.

    Odstawiamy do " zamarynowania " ( im dłużej , tym smak będzie intensywniejszy ).

    Pieczemy ok. 30 minut w nagrzanym do 180C piekarniku.

    Podajemy gorące!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chrzan Dorsz Miód Musztarda Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.5 (174 ocen)

Zdobywca nagrody

Dorsz zapiekany z warzywami

To może cię zainteresować