Dorsz z Nowej Zelandii

  • wyświetlono: 155 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Polska rybka z obcej kuchni

Składniki

70 dkg płatów rybnych z dorsza, banan, puszka ananasa, ćwiartka czerwonej papryki, masło, curry, sos sojowy, chili, imbir, sól, pieprz, bułka tarta, jajko, mąka, olej

Sposób przygotowania przepisu:

Dorsz z Nowej Zelandii

  • 1. Syrop z ananasa łączę z curry, odrobiną sosu sojowego, chili, imbirem, solą i pieprzem. W tak powstałej marynacie moczę przez godzinę płaty z dorsza.
  • 2. Osączone z marynaty ryby panieruję w mące, jajku i bułce tartej i smażę na oleju.
  • 3. Na masełku podsmażam pokrojone w plastry ananasy, paprykę i banana, które następnie zagotowuję z marynatą.
  • 4. Powstałym sosem polewam dorsze.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zdrowie_na_talerzuz_roznych_stron_swiatakonkurs_podróże

Komentarze

Podobne przepisy

obtaczanie w bułce i mące

Dodane przez: aniak

Polędwiczki z dorsza

Zapraszam na rybkę.

dORSZ

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Dorsz z cytrynową salsą

Bardzo smaczna ryba dorsz,a w zasadzie...

kotlety rybne z dorsza

Dodane przez: JOANNA 55a

Kotlety rybne z dorsza

idealny obiadek na piątek a kotleciki...

Jogurtowy dorsz z warzywami

Dodane przez: mysza75

Jogurtowy dorsz z warzywami

Szukałam pomysłu na dorsza i tak...

image-1ldvv80

Dodane przez: JulkaTomeczek

Pieczony dorsz z masłem i koperkiem

Oboje z mężem uwielbiamy ryby i...

Dorsz po marokańsku

Dodane przez: beetle

Dorsz z kuskusem i warzywami

Danie szybkie, proste, smaczne...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE