Dorsz z Nowej Zelandii

0 (0 ocen)

Polska rybka z obcej kuchni

Składniki:

  • 70 dkg płatów rybnych z dorsza, banan, puszka ananasa, ćwiartka czerwonej papryki, masło, curry, sos sojowy, chili, imbir, sól, pieprz, bułka tarta, jajko, mąka, olej

Dorsz z nowej zelandii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Syrop z ananasa łączę z curry, odrobiną sosu sojowego, chili, imbirem, solą i pieprzem. W tak powstałej marynacie moczę przez godzinę płaty z dorsza.
  • 2. Osączone z marynaty ryby panieruję w mące, jajku i bułce tartej i smażę na oleju.
  • 3. Na masełku podsmażam pokrojone w plastry ananasy, paprykę i banana, które następnie zagotowuję z marynatą.
  • 4. Powstałym sosem polewam dorsze.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy