Dorsz z musem jabłkowo - waniliowym

0 (0 ocen)

  • 15 min

Propozycja na smaczną i soczystą rybkę otuloną słodko - kwaśnym musem jabłkowo - waniliowym.

  • 15 min

Składniki:

  • - Świeże filety z dorsza
    - Masło (do smażenia)
    - Sól morska
    - Świeżo zmielony pieprz
    MUS JABŁKOWO - WANILIOWY:
    - 1 jabłko
    - Sok z cytryny (z połowy owocu)
    - 1 łyżeczka cukru brzozowego
    - ziarenka z około 1/3 laski wanilii
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Dorsz z musem jabłkowo - waniliowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1 1. Oczyszczone filety z dorsza oprószamy z obu stron solą i świeżo zmielonym pieprzem.
  • 2 2. Następnie przygotowujemy mus:

    Jabłko ścieramy na tarce o drobnych oczkach i dodajemy sok wyciśnięty z połowy cytryny, około 1 łyżeczkę cukru brzozowego i ziarenka wanilii.
    Wszystkie składniki łączymy poprzez krótkie zmiksowanie ich za pomocą blendera.
  • 3 3. Filety smażymy z obu stron na maśle przez około 2 minuty.

    Usmażone odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym, przekładamy na talerze i polewamy musem jabłkowo - waniliowym.

    Podajemy z ulubionymi dodatkami.

    Życzę smacznego! :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dorsz

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.5 (174 ocen)

Zdobywca nagrody

Dorsz zapiekany z warzywami

To może cię zainteresować