Dorsz z jarzynką

0 (0 ocen)

  • 30 min

po prostu dobra ryba nigdy nie jest zła

  • 30 min

Składniki:

  • dorsz 1 lub 2
    tymianek
    sok z cytryny
    oliwa
    sól
    pieprz

    1 marchewka
    1 pietruszka
    pół cebuli
    1 pomidor
    sól
    pieprz

Dorsz z jarzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę oczyścić, umyć, skroić sokiem z cytryny, oliwą i posypać ziołami.
    Warzywa pokroić w paseczki, podsmażyć z cebulką, podlać niewielką ilością wody , dusić pod przykryciem do miękkości , dodać obrany ze skórki i pokrojony pomidor, odparować i doprawić do smaku.
    Rybę usmażyć pod przykryciem na wolnym ogniu , podać z jarzynką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy