Dorsz we włoskim stylu

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Lekka propozycja obiadowa :)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g polędwicy z dorsza
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka kaparów
    garść oliwek
    100 g groszku zielonego
    1 cebula
    1 łyżeczka pesto
    1/2 szklanki białego wina
    sól, pieprz
    przyprawa do ryb
    mąka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ryba

Dorsz we włoskim stylu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę posypać przyprawą i obtoczyć w mące, a następnie obsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Cebulę posiekać i zeszklić, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, groszek, kapary, oliwki, podsmażyć chwilę, dodać pesto i wino, odparować alkohol, doprawić i dodać rybę, dusić razem kilka minut. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dorsz Ryby Groszek zielony

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować