Dorsz w zalewie

4.5 (153 ocen)

  • 1 godz. 30 min

...

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1 kg filetów z dorsza
    sól ,pieprz
    szczypta słodkiej mielonej papryki
    mąka
    olej
    2 duże cebule
    2 szklanki wody
    kilka ziarenek ziela angielskiego i czarnego pieprzu
    2 -3 liście laurowe
    1 szklanka octu
    cukier
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Dorsz w zalewie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety oprószyć solą ,pieprzem i papryką ,odstawić na godzinę. Panierować w mące ,smażyć na złoto z obu stron na oliwie. Cebule pokroić w piórka ,zalać wodą ,gotować z zielem angielskim ,pieprzem i liśćmi laurowymi ok. 10 min. Wlać ocet ,doprawić solą i cukrem ,zagotować ,odstawić do wystudzenia. W słoiku ułożyć usmażone filety ,przełożyć cebulą z zalewy. Całość zalać zalewą ,słoik zamknąć i wstawić do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować