Dorsz w warzywach

0 (0 ocen)

  • 45 min

Najlepiej smakuje na drugi dzień.

  • 45 min

Składniki:


  • 60 dag. filetu z dorsza
    1 słoik ogórków konserwowych
    1 słoik papryki konserwowej
    2 cebule

    Ciasto:
    2 szklanki mąki
    1 jajko
    1 łyżka wegety
    1 szklanka wody

    Zalewa:
    2 szklanki wody
    4 łyżki cukru
    4 łyżki octu
    1 szklanka oleju
    1 łyżeczka soli
    1 mała puszka koncentratu pomidorowego
    4 łyżki keczupu

Dorsz w warzywach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowujemy ciasto i obtaczamy w nim kawałki ryby. Smażymy na złoty kolor. Ogórki, paprykę i cebule kroimy w drobną kostkę i mieszamy. Usmażoną rybę przekładamy pokrojonymi warzywami.
  • 2. Składniki na zalewę gotujemy i gorącym sosem zalewamy rybę z warzywami. Podajemy najlepiej na drugi dzień, kiedy ryba przejdzie aromatem zalewy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy