Dorsz w warzywach

  • wyświetlono: 475 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Najlepiej smakuje na drugi dzień.

jawor
  • 45min

Składniki


60 dag. filetu z dorsza
1 słoik ogórków konserwowych
1 słoik papryki konserwowej
2 cebule

Ciasto:
2 szklanki mąki
1 jajko
1 łyżka wegety
1 szklanka wody

Zalewa:
2 szklanki wody
4 łyżki cukru
4 łyżki octu
1 szklanka oleju
1 łyżeczka soli
1 mała puszka koncentratu pomidorowego
4 łyżki keczupu

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Dorsz w warzywach

  • 1. Przygotowujemy ciasto i obtaczamy w nim kawałki ryby. Smażymy na złoty kolor. Ogórki, paprykę i cebule kroimy w drobną kostkę i mieszamy. Usmażoną rybę przekładamy pokrojonymi warzywami.
  • 2. Składniki na zalewę gotujemy i gorącym sosem zalewamy rybę z warzywami. Podajemy najlepiej na drugi dzień, kiedy ryba przejdzie aromatem zalewy.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilrybadania_dla_urodymama_mnie_nauczyladorszryba w warzywach
 

Komentarze

Podobne przepisy

image-1rq30vw

Dodane przez: Mniam1

Łosoś w galarecie z warzywami

Bardzo smaczna ryba z dodatkiem...

Pieczony indyk w warzywach – wędlina na kanapki

Dodane przez: juchab

Pieczony indyk w warzywach

Delikatny pieczony indyk, który...

Śledzie w oleju z warzywami

Dodane przez: bogunia1503

ŚLEDZIE W OLEJU Z WARZYWAMI

Cała moja rodzina uwielbia śledzie....

jajko i warzywa w galarecie

Dodane przez: Konto nieaktywne

Jajko z warzywami w galarecie

.Moi goście lubią galaretkowe dania...

mintaj

Dodane przez: Gosia Kowalczyk

Mintaj w warzywach

Idealne danie na postne dni

Jajka w warzywach i galaretce.

Dodane przez: bienpyt

Jajka w warzywach i galaretce

Ciekawa i smaczna przystawka oraz...