Dorsz w sosie śmietanowym

  • wyświetlono: 2772 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

...

DSC_1166
  • 30min

Składniki


4 filety z dorsza
1 czerwona papryka
3 łyżki mąki
2 łyżki mielonej papryki
1 szklanka śmietany
Sól i pieprz
Olej do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Dorsz w sosie śmietanowym

  • 1. Ryby umyć , odcisnąć , oprószyć solą i pieprzem.
    Następnie obtoczyć rybę w mące i usmażyć na rozgrzanym tłuszczu.
    Paprykę pokroić w paski , podsmażyć na oleju w którym smażyła się ryba.
    Śmietanę doprawić do smaku i zalać paprykę . Wymieszać, włożyć rybę i dusić potrawę przez 20 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dorsz w sosie pietruszkowym

Dodane przez: MonaLiza

Dorsz w sosie pietruszkowym

Filety dorsza w gęstym sosie pietruszkowym...

Dorsz

Dodane przez: Magda33

Dorsz w sosie śmietanowo-ziołowym

Ryba w pysznym,delikatnym sosie.

Indyk w sosie śmietanowo szpinakowym

Dodane przez: justi2401

Indyk w sosie szpinakowo-śmietanowym

Soczyste kawałki indyczego mięsa...

Jajka w sosie śmietanowo - koperkowym

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Jajka w sosie śmietanowo - koperkowym

Smaczna propozycja na piątkowe...

penne

Dodane przez: ladygoga

Penne z kurczakiem w sosie śmietanowo – serowym

Pyszne, szybkie danie, w którym...

dorsz w sosie szafranowym

Dodane przez: capri

dorsz zapiekany w sosie szafranowym

Delikatność sosu i rybki w nim...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE