Dorsz w sosie kokosowym

  • wyświetlono: 358 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Rybne curry

DSC_2816

Składniki

40-50 dkg filetów rybnych
(u mnie z dorsza)
20 dkg szpinaku mrożonego w brykiecie
1 puszka mleczka kokosowego
3-4 ząbki czosnku
1 łyżka czerwonej pasty curry
2 papryczki kajeńskie
2 łyżki sosu rybnego
mąka
curry
garam masala
sól, pieprz
sok z cytryny
olej arachidowy

Sposób przygotowania przepisu:

Dorsz w sosie kokosowym

  • 1. Rybę pokroić na mniejsze kawałki, skropić sokiem z cytryny, posypać solą, pieprzem i garam masalą. Odstawić na przynajmniej pół godziny. Mąkę wymieszać z curry i garam masalą i obtoczyć w niej rybę.
  • 2. W woku rozgrzać olej, wrzucić kawałki ryby i przeciśnięty przez praskę czosnek. Podsmażyć, a następnie zalać mleczkiem kokosowym. Dodać pastę curry, łyżeczkę garam masali, rozkruszone papryczki kajeńskie i mrożony szpinak. Kiedy się rozpadnie dodać sos rybny i doprawić do smaku. Podawać z ryżem. Smacznego :)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

z_roznych_stron_swiatakuchnia orientalnakuchnia indyjskamleczko kokosowena ostrodanie z ryżempasta currysos kokosowyrybne currycurry z dorszacurry ze szpinakiem

Komentarze

Podobne przepisy

dorsz z grzybami

Dodane przez: Martyna1991

Polędwiczki z dorsza w sosie grzybowym

Smażona ryba w panierce świetnie...

Dorsz w sosie serowo-brokułowym

Dodane przez: Aneta_77

Dorsz w sosie serowo-brokułowym

Pyszne, łatwe do przygotowanie...

DORSZ W SOSIE SEROWO-POMIDOROWYM.

Dodane przez: Konto nieaktywne

DORSZ W SOSIE SEROWO-POMIDOROWYM.

Dorsz jest niesamowicie delikatny,...

Dorsz w sosie śmietanowym

Dodane przez: czarrna

Dorsz w sosie śmietanowo-cebulowym

Na świąteczny stół

Dorsz w sosie włoskim

Dodane przez: czarrna

Dorsz w sosie włoskim

Ryba w aromatycznym sosie

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE