PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Dorsz w sosie kokosowymhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0004/20/d466a7e6731ce0af677e48f98d75c354b61be561.jpeg26542006http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/dorsz-w-sosie-kokosowym-1
40-50 dkg filetów rybnych
(u mnie z dorsza)
20 dkg szpinaku mrożonego w brykiecie
1 puszka mleczka kokosowego
3-4 ząbki czosnku
1 łyżka czerwonej pasty curry
2 papryczki kajeńskie
2 łyżki sosu rybnego
mąka
curry
garam masala
sól, pieprz
sok z cytryny
olej arachidowy
Sposób przygotowania przepisu:
Dorsz w sosie kokosowym
1.
Rybę pokroić na mniejsze kawałki, skropić sokiem z cytryny, posypać solą, pieprzem i garam masalą. Odstawić na przynajmniej pół godziny. Mąkę wymieszać z curry i garam masalą i obtoczyć w niej rybę.
2.
W woku rozgrzać olej, wrzucić kawałki ryby i przeciśnięty przez praskę czosnek. Podsmażyć, a następnie zalać mleczkiem kokosowym. Dodać pastę curry, łyżeczkę garam masali, rozkruszone papryczki kajeńskie i mrożony szpinak. Kiedy się rozpadnie dodać sos rybny i doprawić do smaku. Podawać z ryżem. Smacznego :)
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze