Dorsz w sosie cytrynowo-tymiankowym

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Tak przygotowana ryba jest smaczna i aromatyczna.

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 filety z dorsza
    2 łyżki masła
    2 łyżki mąki
    1,5 szklanka mleka
    1 cytryna
    2 gałązki tymianku
    3 łyżki kaparów
    400 g. makaronu wstążki
    sól i pieprz cytrynowy do smaku
    Dodatkowo:
    2 łyżki mąki do obtaczania
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba Sosy

Dorsz w sosie cytrynowo-tymiankowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • JK 1. Filety płuczę, osuszam, kroję , posypuję solą i pieprzem cytrynowym, obtaczam w mące i smażę na dobrze rozgrzanym oleju. Makaron gotuję według przepisu na opakowaniu. W rondelku rozpuszczam masło, dodaję mąkę i podsmażam na złoty kolor, stopniowo wlewam mleko, mieszam, gotuję aż sos zgęstnieje. Do sosu dodaję skórkę otartą ze sparzonej cytryny, listki tymianku oraz pokrojone na pół kapary, mieszam. Doprawiam solą i pieprzem do smaku. Rybę podaję na makaronie, polaną sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cytryna Dorsz Ryby Tymianek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować