Dorsz w porowych papilotach

5 (159 ocen)

  • 40 min

Ciekawa alternatywa dla tradycyjnej ryby w panierce.

  • 40 min

Składniki:

  • 4 filety z dorsza
    1 marchew
    1 pietruszka
    1 gruby por
    1 łyżka masła
    1/2 łyżki tymianku
    1 łyżka sosu sojowego ciemnego
    1 łyżeczka marynowanego koperku
    1 łyżka świeżego koperku
    sól
    pieprz czarny świeżo zmielony
    1 łyżka soku z cytryny
Wystaw ocenę:

5 (159 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Dorsz w porowych papilotach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew i pietruszkę obrać i pokroić w kilku centymetrowe słupki. Na patelni rozpuścić masło i wrzucić pokrojone warzywa. Doprawić sosem sojowym, dodać marynowany i świeży koperek, doprawić pieprzem. Dolać 1/2 szklanki wody i dusić około 5 minut. Filety z dorsza skropić sokiem z cytryny, posypać tymiankiem, solą i pieprzem. Liście pora zdjąć nacinając po długości w jednym miejscu, aby utworzyły się z nich długie "łódki". Na pora poukładać rybę, obłożyć podduszonymi warzywami i zawinąć w folię aluminiową. Wstawić w nagrzanym do 180 stopni piekarnika na około 20 minut. Podawać z ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dorsz Marchewka Pietruszka Ryby Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować