REKLAMA

Dorsz w miodowym sosie

wyświetlono: 274 | dodany do książki kucharskiej: 0 | polecenia: 0

Odkąd teść podarował mi parowar odblokowałam się rybnie. Pomaga też coraz ciekawsza oferta rybna od Lidla, tym bardziej, że w mojej okolicy nie ma sensownego sklepu rybnego. Dziś jednak będzie przepis na rybę z patelni, a nie z parowara. Trochę mniej zdrowa, ale wspaniała i błyskawiczna alternatywa.

opublikowany: 20.06.2019
Udostępnij Pinterest
  • dla 2 osób
  • 20 min
  • Łatwy

Składniki:

  • *30-40 dag polędwicy z dorsza
    *2 marchewki, obrane i pokrojone w plastry
    *1 łyżeczka oleju kokosowego
    *1 łyżka miodu
    *2 łyżki sosu sojowego
    *odrobina soli
    *odrobina czerwonej ostrej papryki w proszku
    *szczypta ziaren sezamu
    *pół szklanki kuskusu, przygotowanego według przepisu na opakowaniu
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę kroimy na spore kawałki. Olej, sos sojowy, miód, sól i paprykę mieszamy i wylewamy na rozgrzaną patelnię. po chwili dodajemy marchew i na małym ogniu, pod przykryciem, dusimy ją przez 5 minut. Odkrywamy patelnię, dodajemy sezam i mieszamy. Po chwili dodajemy rybę i smażymy przez kilka minut na każdą ze stron. Możemy pod koniec smażenia przykryć patelnię na dwie minut. Rybę podajemy na kuskusie razem z sosem.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Magda33

Dorsz w sosie śmietanowo-ziołowym

Ryba w pysznym,delikatnym sosie.

kategoria: Dania główne ryba opublikowany: 20.11.2017 | wyświetlono: 23477 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 1
Dodane przez: EdytaGotuje EdytaGotuje

Kurczak w sosie miodowym

Rozgrzewające danie idealne na chłodne jesienne dni. Słodkawe i pikantne jednocześnie.

kategoria: Dania główne sos miodowy opublikowany: 10.10.2015 | wyświetlono: 2329 Książki kucharskie: 3 | Polecenia: 0
Dodane przez: czekoladka czekoladka

Dorsz w sosie koperkowym

Moja rodzinka bardzo lubi przygotowaną w ten sposób rybkę. Najlepiej smakuje z sałatką ze świeżych warzyw.

kategoria: Dania główne opublikowany: 05.06.2013 | wyświetlono: 39347 Książki kucharskie: 3 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE