Dorsz w listkach mięty

  • wyświetlono: 141 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Przyjemny miętowy aromat unosi się po całej kuchni. Jest także wyczuwalny w rybie.Dominuje nad innymi aromatami.

123
  • 4 porcje
  • 40min
  • Łatwy

Składniki

2 patroszone dorsze
sok z połowy cytryny
10 listków mięty
1 cebula
2 łyżki oleju
5 dag. masła
1 łyżeczka pieprzu młotkowanego z kolendrą
sól do smaku

Sposób przygotowania przepisu:

Dorsz w listkach mięty

  • Dorsz w liściach mięty1. Dorsz oczyść,opłucz,osącz.Podziel na porcje.W łóż do naczynia żaroodpornego,skrop sokiem z cytryny,oprósz solą i pieprzem i skrop olejem. Obłóż listkami mięty i pokrojoną cebula. Przykryj i wstaw do lodówki na 2 godziny,by ryba nabrała aromatu.
  • Dorsz w liściach mięty2. Po tym czasie rozłóż wiórki masła po rybie. Rybę wstaw do piekarnika i piecz w temp. 200 stopni przez ok. 25 minut.
  • Dorsz w listkach mięty3. Podaj z cząstką cytryny.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

dorsz

Komentarze

Podobne przepisy

image-1apwf19

Dodane przez: euphoriaa33

Pieczony dorsz w pomidorach

Przepyszny dorsz zapiekany z pomidorami.

image-0b8y3gu

Dodane przez: paulette17

Języki dorsza w panierce

Hm... o językach mogę napisać tyle,...

Dorsz pieczony w warzywach

Dodane przez: ewka614

Dorsz pieczony w warzywach

Delikatne polędwiczki z dorsza...

Dorsz w sosie pietruszkowym

Dodane przez: Lipcowadziewczyna

Dorsz w sosie pietruszkowym

Filety dorsza w gęstym sosie pietruszkowym...

jk

Dodane przez: Jola1977-1977

Dorsz zapiekany w pomidorach

Tak przygotowana ryba smakuje wybornie....

dorsz w ziołach

Dodane przez: iziona

Dorsz w ziołach

Ryba sama w sobie jest dobra ,ale...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE