Dorsz w cieście musztardowo-ziołowym

0 (0 ocen)

  • 40 min

Całkiem smacznie wyszło i pewnie przyrządzę w ten sam sposób jeszcze jakąś inną rybkę :)

  • 40 min

Składniki:

  • dorsz atlantycki- 450g (filety), 1 jajko, 120ml mleka, 1/2 łyżki musztardy miodowej, 2 garście posiekanej kolendry, 2 garście posiekanej pietruszki, 70g mąki ryżowej, 1 łyżeczka czosnku granulowanego, 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego, 1/2 łyżeczki papryki wędzonej, sól wg smaku, olej do smażenia.

Dorsz w cieście musztardowo-ziołowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę umyć i osuszyć. Jajko rozbełtać z mlekiem i musztardą, dodać zieleninę, przyprawy i mąkę i wszystko dokładnie wymieszać. Włożyć filety do ciasta, delikatnie, ale dokładnie wymieszać i odstawić na 20 minut. Smażyć na mocno rozgrzanym oleju, na średnim ogniu, z obu stron na złoty kolor. Podawać z ulubionymi dodatkami. U nas dziś ryż z szafranem i sosik jogurtowo-musztardowy. Było pysznie :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy