Dorsz w aromatycznej ziołowej panierce

0 (0 ocen)

  • 30 min

Dorsz w aromatycznej ziołowej panierce. Pachnie obłędnie już podczas smażenia. Danie proste a bardzo smaczne :)

  • 30 min

Składniki:

  • 3 filety dorsza (może być inna ryba)
    3/4 szklanki bułki tartej
    1 łyżeczka tymianku
    2 łyżki bazylii
    2 łyżki oregano
    1 jajko
    sól
    pieprz
    olej do smażenia

Dorsz w aromatycznej ziołowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety dorsza rozmrażamy, a następnie dzielimy na mniejsze kawałki i delikatnie odciskamy z nadmiaru wody. Jajko roztrzepujemy z solą i pieprzem. Bułkę tartą mieszamy ze wszystkimi ziołami. Rybę obtaczamy najpierw w jajku a następnie z bułce z ziołami. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy