dorsz szpinakiem nadziany w parowarze gotowany...

0 (0 ocen)

lekkie,zdrowe z parowaru na obiad...........SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • cebula 1 sztuka, olej rzepakowy 4 łyżki, seler korzeniowy 1 mały, rzodkiewki 4 sztuki, szpinak świeży 1 pęczek, twaróg 15 dag, kucharek 1 łyżeczka, papryka ostra mielona 1/2 łyżeczki..... POZOSTAŁE: filet z dorsza 2 większe, seler nać 2 gałązki, ziemniaki młode 10 sztuk, marchewka 1 pęczek

Dorsz szpinakiem nadziany w parowarze gotowany... - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etapy przygotowania 1. cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić na oleju i dodać posiekany, opłukany szpinak...... dodać młody, mały seler starty i rzodkiewki starte, podsmażać z 3 minuty...... dodać twaróg ze Strzałkowa i mieszając połączyć składniki, zostawić do wystudzenia...... 2 większe filety podzielić na 3 części każdy i na każdym kawałku nakładać szpinak zwinąć roladkę i wykałaczką spiąć...... roladki ułożyć w naczyniu do ryb w parowarze...... w dolnym pojemniku ułożyć na naci selera młodą obraną marchew, młode ziemniaki, na to pojemnik z rybą i z 45 minut parować....... roladki podać na naci selera z marchewka i ziemniakami

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy