Świetny pomysł na obiad. Zapraszam również do subskrypcji i sprawdzenia moich MUZYCZNYCH PRZEPISÓW gdzie wplatam przepis kulinarny w tekst znanego muzycznego hitu /channel/UCopugIDIGxi4cQB5IOSLwmw
30 min
Dla 1 osoby
Łatwy
Składniki:
Dorsz - 270 g
Bułka tarta - 45 g
Pomidorki koktajlowe - ok. 270 g
Cytryna
Musztarda - 1,5 łyżki
Olej kokosowy
Majeranek
Pietruszka
Tymianek
Dorsz smażony z cytryną i pomidorkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Dokładny przepis:
1. Pokroić dorsza na kawałki i wysmarować go musztardą
2.Przygotować panierkę - bułka tarta, zioła , sok z cytryny wraz ze skórką i doprawić pieprzem i solą
3.Obtoczyć rybę w panierce
4.Pokorić pomidorki na połówki
5.Rozgrzać olej na patelni i wrzucić obtoczone w panierce kawałki dorsza
6.Smażyć aż do chwili gdy ryba nabierze złocistego koloru i będzie wysmażona z każdej strony
7.Przełożyć do naczynka z pomidorkami koktajlowymi i doprawić resztą ziół
Komentarze