Dorsz smażony z cytryną i pomidorkami

5 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Świetny pomysł na obiad. Zapraszam również do subskrypcji i sprawdzenia moich MUZYCZNYCH PRZEPISÓW  gdzie wplatam przepis kulinarny w tekst znanego muzycznego hitu ​​​​​​​/channel/UCopugIDIGxi4cQB5IOSLwmw

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • Dorsz - 270 g
    Bułka tarta - 45 g
    Pomidorki koktajlowe - ok. 270 g
    Cytryna
    Musztarda - 1,5 łyżki
    Olej kokosowy
    Majeranek
    Pietruszka
    Tymianek
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Dorsz smażony z cytryną i pomidorkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Dorsz z pomidorkami i cytryną 1. Dokładny przepis:
    1. Pokroić dorsza na kawałki i wysmarować go musztardą
    2.Przygotować panierkę - bułka tarta, zioła , sok z cytryny wraz ze skórką i doprawić pieprzem i solą
    3.Obtoczyć rybę w panierce
    4.Pokorić pomidorki na połówki
    5.Rozgrzać olej na patelni i wrzucić obtoczone w panierce kawałki dorsza
    6.Smażyć aż do chwili gdy ryba nabierze złocistego koloru i będzie wysmażona z każdej strony
    7.Przełożyć do naczynka z pomidorkami koktajlowymi i doprawić resztą ziół
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dorsz Marynata Pomidor Ryby

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować