Dorsz pod pierzynką z musztardy francuskiej

4.5 (163 ocen)

  • 15 min

Prosto i smacznie.

  • 15 min

Składniki:

  • 1 kg filetów z dorsza
    1 słoiczek musztardy francuskiej
    sok z cytryny
    sól
    pieprz kolorowy mielony
    mieszanka przypraw do ryb
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania z ryb Ryba

Dorsz pod pierzynką z musztardy francuskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety z dorsza dzielimy na porcje. Z 1 kg wychodzi ich około 5. Każdą z porcji oprószamy delikatnie solą, pieprzem oraz mieszanką przypraw do ryb. Odstawiamy na 30 minut. Następnie porcje ryby skrapiamy sokiem z cytryny. Wierzch smarujemy musztardą francuską. Tak przygotowaną rybę zawijamy w folię aluminiową. Pieczemy przez około 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować