Dorsz pod lekka salsą

  • wyświetlono: 321 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Dorsz jest moją ulubioną rybą

adela7
  • 3 porcje
  • Łatwy

Składniki

- dorsz filet -mały: 3 sztuki
- pomidor: 2 sztuki
- cebula pokrojona w kostkę: 1 sztuka
- czosnek przeciśnięty: 1 ząbek
- papryka świeża: 0.5 sztuki
- sól morska świeżo mielona: 3 szczypty
- pieprz czarny mielony: 2 szczypty
- bułka tarta do panierowania około: 3 łyżki
- Jajko: 1 sztuka
- olej do smażenia: 4 łyżki

Sposób przygotowania przepisu:

Dorsz pod lekka salsą

  • 1. Dorsza przyprawić solą i pieprzem. Ryby panierować w jajku i tartej bułce.Na rozgrzanym oleju obsmażyć ryby. Z papryki usunąć gniazda nasienne. Pokroić paprykę, pomidory, cebulę w kostkę. Czosnek przetrzeć przez praskę. Warzywa podsmażać na łyżeczce oleju aż odparuje z nich woda.Zmiksować na każdym kawałku
    ryby układać po 2 łyżki salsy. Przybrać czarnymi oliwkami pokrojonymi w plastry, pietruszką, sałatą.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

obiadpotrawy_wigilijne

Komentarze

Podobne przepisy

Lekki morszczuk pod warzywami.

Dodane przez: Osmykolorteczy

Lekki morszczuk pod warzywami

Lekka, zdrowa i wyjątkowo smaczna...

Dorsz pod pierzynką

Dodane przez: Ostra Na Słodko

" Dorsz pod pierzynką "

Pyszna ryba zapiekana pod jarzynową...

Limonkowy filet z dorsza z pikantną salsą mango

Dodane przez: igraszki losu

Limonkowy filet z dorsza z pikantną salsą...

Szybki, dietetyczny, aromatyczny...

DORSZ POD KRUSZONKĄ

Dodane przez: paulette17

DORSZ POD KRUSZONKĄ Z PIEKARNIKA

Kolejna wariacja smakowa ryby....

Dorsz pod pierzynką z warzyw

Dodane przez: marze

Dorsz pod pierzynką z warzyw

Pyszna rybka ,możemy podawać ją...

Dorsz pod beszamelem

Dodane przez: Gregorhspeed

Dorsz pod beszamelem

Polecamy, polecamy! Wciągająca...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE