Ryba po japońsku

  • wyświetlono: 1160 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 1

Moja ulubiona wersja ryby na zimno

anetamlp
  • 60min

Składniki

* 1 kg filetów z dorsza bez skóry
* puszka groszku konserwowego
* 2 cebule
* 6 jajek na twardo
* 6 ogórków kiszonych
* ok. 200 ml majonezu
* ok. 200 ml jogurtu naturalnego
* pół główki sałaty
* kilka rzodkiewek do dekoracji
* mąka do obtoczenia ryb
* jarzynka
* słodka papryka w proszku
* olej do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Ryba po japońsku

  • Dorsz po japońsku1. Filety posypać jarzynką, obtoczyć w mące i usmażyć. Rybę odstawić do ostudzenia. W międzyczasie pokroić drobno cebule, ogórki pokroić w kostkę, jajka posiekać (jedno jajo zostawić do dekoracji). Cebulę, jajka i ogórki wymieszać z groszkiem. Majonez wymieszać z jogurtem. Na półmisku położyć listki sałaty. Rozłożyć na nich część filetów, posypać papryką i mieszanką warzywno-jajeczną. Polać sosem. Układać kolejne warstwy do wyczerpania składników. Udekorować rzodkiewkami, jajkiem groszkiem i posypać papryką. Przed podaniem schłodzić ok. 1 godzinę.

Porady

Jeśli nie mamy dorsza, możemy go zastąpić np. mintajem lub inną morską rybą

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniazdrowie_na_talerzudania_dla_urodyz_roznych_stron_swiataboże narodzenie

Komentarze

Podobne przepisy

Śledzie po japońsku

Dodane przez: szasza22

Śledzie po japońsku

Z Japonią na pewno wiele wspoónego...

Pstrągi po japońsku

Dodane przez: teresa-kr

Pstrągi po japońsku

Pyszan i smaczna ryba, sos dopełnia...

Ryba po japońsku

Dodane przez: czekoladka

Ryba japońsku

Lubi ją cała moja rodzina. Zawsze...

Śledzie po japońsku

Dodane przez: szynszyla

Śledzie po japońsku

Ładnie prezentują się na każdej...

image-1prilw5

Dodane przez: monika016

Śledzie po japońsku

Śledzie w dość nietypowym wydaniu,...

Kapusta po japońsku

Dodane przez: IlonaJ

Kapusta po japońsku

Ulubiona potrawa mojego męża.

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE