Dorsz pieczony w jabłkach

4.5 (188 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 45 min

Sok jabłkowy sprawia, że danie jest smaczne i pełnowartościowe.

  • 45 min

Składniki:

  • 2 mrożone filety z dorsza (ok. 50 dag)
    2 jabłka
    2 średnie cebule
    3 ząbki czosnku
    ok. 1 szkl. soku jabłkowego
    olej
    sól, pieprz
    mielony imbir
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Dorsz pieczony w jabłkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Dorsz pieczony w jabłkach 1. Rybę rozmrażamy. Oprószamy solą, pieprzem i imbirem. Odstawiamy. Czosnek obieramy i przekrawamy na pół. Jabłka myjemy, obieramy,
    usuwamy gniazda nasienne. Miąższ kroimy w kostkę.
  • 2. Cebule obieramy i siekamy. Szklimy na oleju. Następnie dodajemy jabłka i podsmażamy 5 minut.
  • 3. Rybę kroimy w średnie kawałki. Połowę masy jabłkowo-cebulowej wkładamy do natłuszczonego olejem naczynia żaroodpornego. Układamy rybę. Między kawałki wciskamy czosnek i przykrywamy resztą masy. Polewamy sokiem jabłkowym. Pieczemy ok. 25 minut w temperaturze 170 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować