Pyszna, biała ryba z chrupiącą i aromatyczną skorupką
30 min
Składniki:
500 g dorsza (lub innej ryby o białym mięsie),
na skorupkę:
ok.30 g bułki tartej.
ok. 15 g startego parmezanu,
ok. łyżki natki pietruszki,
ok. łyżeczki koperku,
skórka starta z cytryny i ok. łyżeczki soku,
ok. łyżki oliwy,
sól, pieprz, tymianek, granulowany czosnek
Dorsz pieczony pod ziołowo-cytrynową skorupką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rybę pokroić na kawałki, umyć, osuszyć. Składniki skorupki połączyć i dobrze wymieszać. Na każdy kawałek ryby nałożyć porcję mieszanki i lekko docisnąć. Piec około 15-20 w temp. 200 stopni (czas pieczenia zależy od wielkości kawałków ryby).
Komentarze