dorsz pieczony pod ziołowo-cytrynową skorupką

  • wyświetlono: 604 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Pyszna, biała ryba z chrupiącą i aromatyczną skorupką

natalia2004
  • 30min

Składniki

500 g dorsza (lub innej ryby o białym mięsie),
na skorupkę:
ok.30 g bułki tartej.
ok. 15 g startego parmezanu,
ok. łyżki natki pietruszki,
ok. łyżeczki koperku,
skórka starta z cytryny i ok. łyżeczki soku,
ok. łyżki oliwy,
sól, pieprz, tymianek, granulowany czosnek

Sposób przygotowania przepisu:

dorsz pieczony pod ziołowo-cytrynową skorupką

  • 1. Rybę pokroić na kawałki, umyć, osuszyć. Składniki skorupki połączyć i dobrze wymieszać. Na każdy kawałek ryby nałożyć porcję mieszanki i lekko docisnąć. Piec około 15-20 w temp. 200 stopni (czas pieczenia zależy od wielkości kawałków ryby).

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zdrowie_na_talerzudania_dla_urodyz_roznych_stron_swiatadorszpieczona rybaryba w panierceryba w ziołachdorsz w paniercepieczony dorszdorsz w ziołach

Komentarze

Podobne przepisy

dorsz pieczony

Dodane przez: Maggie79

CZERWONA KASZA Z PIECZONYM DORSZEM POD PIERZYNKĄ

Zdrowe danie bez tłuszczu wzbogacone...

Dorsz cytrynowy

Dodane przez: Mysiunia

Dorsz cytrynowy

delikatne mięso z dorsza doprawiane...

łosoś

Dodane przez: agarybak76

Łosoś pod orzechową skorupką

Pyszna, orzechowa panierka i delikatny...

Pieczony schab w chrupiącej skorupce

Dodane przez: MonaLiza

Pieczony schab w chrupiącej skorupce

Schab w chrupiącej skorupce z dodatkiem...

Udka z ogórkiem pod skorupką

Dodane przez: JustKuchcik

Udka z ogórkiem pod skorupką

Bardzo ciekawa forma pieczonych...

Dorsz w aromatycznej ziołowej panierce

Dodane przez: dagita

Dorsz w aromatycznej ziołowej panierce

Dorsz w aromatycznej ziołowej panierce....

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE