dorsz pieczony pod ziołowo-cytrynową skorupką

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszna, biała ryba z chrupiącą i aromatyczną skorupką

  • 30 min

Składniki:

  • 500 g dorsza (lub innej ryby o białym mięsie),
    na skorupkę:
    ok.30 g bułki tartej.
    ok. 15 g startego parmezanu,
    ok. łyżki natki pietruszki,
    ok. łyżeczki koperku,
    skórka starta z cytryny i ok. łyżeczki soku,
    ok. łyżki oliwy,
    sól, pieprz, tymianek, granulowany czosnek

Dorsz pieczony pod ziołowo-cytrynową skorupką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę pokroić na kawałki, umyć, osuszyć. Składniki skorupki połączyć i dobrze wymieszać. Na każdy kawałek ryby nałożyć porcję mieszanki i lekko docisnąć. Piec około 15-20 w temp. 200 stopni (czas pieczenia zależy od wielkości kawałków ryby).

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy