Smażony dorsz.

0 (0 ocen)

  • 30 min

Filet z dorsza to pyszna rybka którą wszyscy z chęcią zjadamy.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki; 2 nieduże płaty filetu z dorsza ,2 jajka, przyprawy takie jak; bazylia , zioła prowansalskie, czosnek mielony, sól,pieprz , przyprawa do ryb, tarta bułka +2 łyżki mąki pszennej. Olej rzepakowy do smażenia.

Smażony dorsz. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sposób wykonania ; Rybę opłukać , osuszyć papierowym ręcznikiem,jajka zabełkotać ,do jajek dodać przyprawę do ryb, czosnek mielony,szczyptę soli ,szczyptę pieprzu mielonego ,wszystko wymieszać .Rybę włożyć do mieszanki na 15 minut .Po 15 minutach rybę wyjąc oprószyć ziołami i bazylią , panierować w mące ,jajku i w tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju z obydwóch stron. Podawać z ziemniaczkami lub frytkami i surówką.

Porady

Przyprawić można według swoich smaków i udekorować według siebie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy