Dorsz obiadowy „nas szybko”

  • wyświetlono: 160 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Ostatnio w mojej kuchni goszczą obiady "na szybko" (czego powodem jest obecność nowego Malutkiego domownika :)) , ale jednocześnie pożywne, i to danie takie właśnie jest . Taką rybkę zrobimy w kilka chwil a podając ją z porcją surówek oraz np.kaszy mamy pełnowartościowy i zdrowy posiłek :)

2017-07-01ab
  • 4 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

Składniki na 4 porcje:
4 polędwice z dorsza (500 g, mrożone)
zapiekana (prażona) cebulka
1/2 kostki rosołowej
oregano
majeranek
pieprz czarny mielony
siemię lniane

Sposób przygotowania przepisu:

Dorsz obiadowy „nas szybko”

  • 1. Polędwice z dorsza układamy w naczyniu żaroodpornym, każdą nacieramy rozkruszoną w palcach kostką rosołową.
  • 2. Następnie wszystko posypujemy pieprzem, majerankiem, oregano, prażoną cebulką i siemieniem (ilości według uznania).
  • 3. Pieczemy pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez około 25 minut bez termoobiegu.

Porady

Nie podaję konkretnych ilości poszczególnych przypraw oraz cebulki, gdyż to danie powstało spontanicznie i wszystkim "po prostu" posypywałam po rybce :)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

 

Tagi

oreganodorszmajeraneksiemię lnianeprażona cebulkapolędwica z dorsza

Komentarze

Podobne przepisy

Dorsz duszony w marchewce

Dodane przez: BOŻENA ZIARNO

Dorsz duszony w marchewce

Ryba -dorsz- przygotowana inaczej......

Dorsz curry

Dodane przez: odkuchni

Dorsz curry

Sposób na ciekawy i zdrowy niskokaloryczny...

szybka chińszczyzna

Dodane przez: justi2401

"Chińskie" na szybko

Taka propozycja na obiad sprawdzi...

Sałatka z wędzonym dorszem

Dodane przez: VioletoweKucharzenie

Sałatka z wędzonym dorszem

Bardzo zdrowa i prosta w przygotowaniu...

Dorsz w czerwonym sosie

Dodane przez: MonaLiza

Dorsz w czerwonym sosie

Zapiekany dorsz w sosie pomidorowym...

Dorsz pieczony pod warzywami

Dodane przez: agatab

Dorsz pieczony pod warzywami

ten przepis to kolejna z moich...