Dorsz obiadowy „nas szybko”

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Ostatnio w mojej kuchni goszczą obiady "na szybko" (czego powodem jest obecność nowego Malutkiego domownika :)) , ale jednocześnie pożywne, i to danie takie właśnie jest . Taką rybkę zrobimy w kilka chwil a podając ją z porcją surówek oraz np.kaszy mamy pełnowartościowy i zdrowy posiłek :)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na 4 porcje:
    4 polędwice z dorsza (500 g, mrożone)
    zapiekana (prażona) cebulka
    1/2 kostki rosołowej
    oregano
    majeranek
    pieprz czarny mielony
    siemię lniane

Dorsz obiadowy „nas szybko” - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwice z dorsza układamy w naczyniu żaroodpornym, każdą nacieramy rozkruszoną w palcach kostką rosołową.
  • 2. Następnie wszystko posypujemy pieprzem, majerankiem, oregano, prażoną cebulką i siemieniem (ilości według uznania).
  • 3. Pieczemy pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez około 25 minut bez termoobiegu.

Porady

Nie podaję konkretnych ilości poszczególnych przypraw oraz cebulki, gdyż to danie powstało spontanicznie i wszystkim "po prostu" posypywałam po rybce :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy