Dorsz na szpinaku

5 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Smażony dorsz na masełku i szpinak z nutą czosnku to po prostu pycha.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g dorsza atlantyckiego
    mąka orkiszowa do oprószenia
    pieprz cytrynowy
    2 jajka
    masło do smażenia
    400 g świeżego szpinaku
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki masła
    2 łyżki śmietanki 30 %
    sól do smaku
    plasterki cytryny
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Dorsz na szpinaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę delikatnie umyć. Osuszyć papierowym ręcznikiem. Oprószyć pieprzem cytrynowym i mąką orkiszową. Zamoczyć w roztrzepanych jajka i smażyć na masełku. Odłożyć na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Posolić.
    Na tę samą patelnię dodać łyżkę masła i liście szpinaku. Smażyć na wolnym ogniu aż liście zmiękną. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, śmietankę i sól do smaku. Na talerzu ułożyć szpinak i na szpinaku rybę z plasterkami cytryny.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dorsz Ryby Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować