Dorsz na ' rauszu ' z grilla

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Dorsz to źródło cennych witamin, minerałów oraz tłuszczów. Obecność dorsza w naszej diecie m.in wzmacnia odporność, poprawia krążenie. Jak dla mnie jest troszke za suchy ale generalnie ujdzie ;)

Składniki:

  • 400g dorsza (u mnie ze skórą)
    4-5 łyżek białego półwytrawnego wina
    2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki
    sok z 1/3 cytryny
    sól morska i pieprz świeżo mielone wg.uznania
    olej rzepakowy

Dorsz na ' rauszu ' z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso ryby dzielimy na dwie porcje.Myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.
  • 2. Kropimy cytryną,oprószamy solą,pieprzem i polewamy winem. Na koniec posypujemy natką pietruszki i wkładamy do lodówki na 2 godziny.
  • 3. Po tym czasie rozgrzewamy grilla,smarujemy go olejem i grillujemy rybę z obu stron po parę minut i gotowe.
  • grillujemy 4. Podajemy z ulubiona sałatką/surówką i np. ziemniakami czy frytkami
    Smacznego . . .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy