DORSZ BAŁTYCKI Z SALSĄ WARZYWNĄ I KASZĄ JAGLANĄ

0 (0 ocen)

Danie jest pełno wartościowe warzywa i dobroczynna kasza plus omega 3

Składniki:

  • SKŁADNIKI;
    0,5 szklanki kaszy jaglane suchej
    2 filety dorsza bałtyckiego
    Cebula
    Pół marchewki
    1 łodyga selera naciowego
    Pół cukinii
    ćwiartka papryki żółtej i czerwonej
    1 pomidor
    4 ząbki czosnku
    Oliwa
    1 łyzka masła
    Vegeta
    Mąka
    Sól
    Pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Dorsz bałtycki z salsą warzywną i kaszą jaglaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-116ntkd 1. WYKONANIE
    Kaszę płukam 3 razy we wrzątku by pozbyć się goryczki . zalewam zimną wodą i gotuję około 15-20 minut, pod koniec gotowania dodajemy masło . W tym czasie obieram marchew i cebulę , czosnek z papryk pozbywam się gniazd nasiennych . Na patelni rozgrzewam nie dużą ilość oliwy i smażę cebulę aż się zeszkli dokładam startą marchew pokrojoną w paseczki paprykę i w kostkę pokrojonego pomidora. Wszystko dusimy pod przykryciem około 10 minut .Na sam koniec dodajemy pokrojoną w paski cukinię . i jeszcze dusimy 5 minut wciskamy czosnek i doprawiamy do smaku Vegetą . Dorsza posypujemy solą i pieprzem i obtaczamy w mące smażymy na złoto z obu stron na talerzu układamy warzywna salsę na nią kulki kaszy jaglanej i obok kładziemy usmażonego dorsza . Gotowe smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować