Dorsz bałtycki z salsą warzywną i kaszą jaglaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.WYKONANIE
Kaszę płukam 3 razy we wrzątku by pozbyć się goryczki . zalewam zimną wodą i gotuję około 15-20 minut, pod koniec gotowania dodajemy masło . W tym czasie obieram marchew i cebulę , czosnek z papryk pozbywam się gniazd nasiennych . Na patelni rozgrzewam nie dużą ilość oliwy i smażę cebulę aż się zeszkli dokładam startą marchew pokrojoną w paseczki paprykę i w kostkę pokrojonego pomidora. Wszystko dusimy pod przykryciem około 10 minut .Na sam koniec dodajemy pokrojoną w paski cukinię . i jeszcze dusimy 5 minut wciskamy czosnek i doprawiamy do smaku Vegetą . Dorsza posypujemy solą i pieprzem i obtaczamy w mące smażymy na złoto z obu stron na talerzu układamy warzywna salsę na nią kulki kaszy jaglanej i obok kładziemy usmażonego dorsza . Gotowe smacznego
Komentarze