Dorada zapiekana w szpinaku

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Bardzo smaczna rybą, dzięki szpinakowi i pomidorom mega zdrowy obiad

  • 35 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • Dorada szpinak mrożony pomidor smietana 30% sól pieprz cytryna

Dorada zapiekana w szpinaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dorade myjemy solimy do smaku . Wstawiam do nagrzanego piekarnika 180 stopni na 25 min . Między czasie do rozmrożonego szpinaku ,użyłem 4 kostki rozdrobnionego szpinaku dodałam smietanę ok 1/2 szklanki , posolilam i doprawiłam pieprzem. Po 25 min polałam rybe szpinakowym sosem i położyłam na nią plasterki pomidora . Piekłam jeszcze ok 15 min jyz w rem 160 stopni .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy